Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, dragi učenci!

Pred nami je novo šolsko leto. Verjamemo, da se tudi vi že veselite vseh priložnosti in izzivov, ki jih prinaša, še posebej pa, da jih boste lahko delili s svojimi prijatelji in sošolci.

Šolska vrata se bodo odprla v sredo, 1. septembra, ob 8. uri. Učenci se boste ob upoštevanju priporočil NIJZ- a zbrali v matični učilnici, kamor vas bo ob vhodu v šolo usmeril dežurni učitelj. V matični učilnici vas bo pričakal/pričakala razrednik/razredničarka.

Prvo šolsko uro bo razredna ura, pri kateri se boste seznanili z vsemi  potrebnimi informacijami za uspešen začetek šolskega leta. Nato bo sledil pouk po urniku in bo trajal do 12.20 (5. šolskih ur). Urnik je objavljen na spletni strani šole.

Prvi šolski dan se boste učenci od 1. do 5. razreda lahko že vključili v podaljšano bivanje (do 15.40),  organizirana pa bo tudi šolska prehrana  – malica in kosilo.

 

DRAGA PRVOŠOLKA, DRAGI PRVOŠOLEC!

Vse je že skrbno pripravljeno na tvoj prihod in učiteljice te že nestrpno pričakujemo! Vabimo te, da se skupaj s starši v sredo, 1. septembra 2021, ob 9. uri zberemo ob zgradbi vrtca in skupaj ponosno in polni pričakovanja odkorakamo v našo šolo!

 

Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši!

Pouk in druge dejavnosti bodo potekale enako kot ob koncu preteklega šolskega leta – po modelu B,  kar pomeni, da bo pouk potekal v šoli v skladu s predmetnikom. Izvajal se bo torej obvezni in razširjeni program (podaljšano bivanje, interesne dejavnosti, dopolnilni in dodatni pouk, jutranje varstvo…), vendar bodo še veljale določene usmeritve in priporočila NIJZ-a, ki jih bo potrebno upoštevati:

  • v šolo prihajajo le zdravi otroci
  • umivanje/razkuževanje rok
  • medsebojna razdalja (vsaj 1,5 m)
  • obvezno nošenje zaščitnih mask

(izjeme: učenci do 5. razreda, ko so v matičnemu oddelku, ter učenci pri pouku športa).

POGOJ PCT ZA VSTOP V ŠOLO

Za osebe starejše od 15 let je za vstop v šolo potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za starše in druge osebe, ki pripeljejo otroka v 1., 2. ali 3. razred, pogoj PCT izjemoma ne velja. Je pa obvezno nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov, kot so razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje …

Kljub temu priporočamo, da starši otrok 2. in 3. razreda, če ni nujno, v šolo ne vstopate in otroka pospremite samo do vhodnih vrat.

Za odhod otrok iz PODALJŠANEGA BIVANJA ostaja enak protokol kot lani – starši v šolo ne vstopate, temveč po telefonu pokličete učitelja podaljšanega bivanja.

 

SAMOTESTIRANJE UČENCEV ZADNJEGA TRILETJA

Starši učencev zadnjega triletja (7., 8. in 9. razreda) lahko v poljubni lekarni (po predložitvi otrokove kartice zdravstvenega zavarovanja) dvignete teste za samotestiranje. Vsak učenec bo upravičen do petih testov mesečno. NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Vsem učenkam in učencem želimo uspešno, predvsem pa zdravo novo šolsko leto!

Dostopnost