Skoči na glavno vsebino

Mesec september z vetrom zapleše
In prvošolcem laske počeše –
Malo na levo, malo na desno,
Malo za šalo, malo pa resno.
Deklicam v čopke, dečkom na prečo,
Sonce jesensko sije za srečo –
Malo na levo, malo na desno,
Malo za šalo, malo pa resno.
(Z.Majhen)

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Pisal se je petek, 1. septembra 2023. Še zadnji pogled po učilnici, če je vse na svojem mestu in da ni kaj spregledano…. In potem olajšanje. Da, vse je točno tako, kot mora biti. Vse je bilo pripravljeno in 12 prvošolcev je lahko prvič prestopilo šolski prag.
Zbrali so se pred šolo in v varnih rokah svojih staršev nestrpno pričakovali začetek prave šole. Vsak s svojo novo torbo, čistimi šolskimi copatki in z žarečimi očmi so strmeli v napis Osnovna šola Veržej. Vsi so polni pričakovanj in objeti s ponosnimi pogledi svojih staršev že komaj čakali, da spoznajo mene – svojo novo učiteljico ter da si v svoji novi učilnici izberejo čisto svoj stolček.
Sprejem smo že tradicionalno pričeli pred glavnim šolskim vhodom, kjer smo se zbrali vsi učitelji šole in njeni učenci. Prve spodbudne besede v pozdrav novemu šolskemu letu je spregovorila ravnateljica Marija Ferenc. Prisrčno in še posebej pa je pozdravila naše najmlajše učence. Sledil je še kratek nagovor župana Draga Legena. Nato so se učenci razpršili po svojih učilnicah in po dolgih dveh mesecih spet srečali svoje sošolce in razrednike.
Tudi prvošolčki so v spremstvu staršev odkorakali do garderobe, poiskali obešalnik s svojim imenom in se preobuli v copatke. V tem času so se starši, ravnateljica ter župan že posedli v njihovi učilnici. Vsak prvošolček pa je s torbico na rami pogumno preskočil prag učilnice prvega razreda. Po kratkih igrah spoznavanja z učiteljico pa je sledila čisto prva šolska malica ter najslajše presenečenje: torta!
Verjamem, da bo to šolsko leto za naše prvošolčke fantastično, nepozabno in zelo uspešno! Obilo uspehov pa seveda želim tudi vse starejšim učencem!

Zapisala: razredničarka Manuela Jaušovec

Dostopnost