Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, zakoniti zastopniki!

Danes, 16.1.2022, smo prejeli s strani MIZŠ – Sektor za osnovno šolo informacijo s katero nas nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov do napotitve v karanteno na domu, podaljšalo na nekaj dni.

V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Vrtci in šole bomo še nadalje ravnali skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Upam, da bomo v naši šoli še naprej uspešni pri premagovanju širjenja virusa in ohranili vse oddelke pri pouku v šolskih prostorih. Brez vašega sodelovanja, spoštovani starši, osveščanja otrok in doslednega izvajanja ukrepov bi bilo to mnogo težje. Hvala vam!

Lepo pozdravljeni in ostanite zdravi!
Marija Ferenc, ravnateljica

Dostopnost