Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Področno prvenstvo v atletiki

Objavljeno: 22. maj 2018, od: Sašo Hladen
Področno prvenstvo v atletiki

V petek 18. 5. 2018 je bilo v Murski Soboti področno prvenstvo v atletiki. Z naše šole so se na prvenstvo uvrstili: Niko Osterc, Živa Grantaša, David Bajt, Niko Kuzma, Jure Jureš in Jan Draksler. Najboljšo uvrstitev je dosegel Jan Draksler v metu vortexa, saj je z metom čez 55 metrov pri mlajših učencih osvojil drugo mesto. Tretjo mesto sta osvojila Niko Kuzma v suvanju krogle in Jure Jureš v teku na 1000 metrov. Skupni rezultat učencev naše šole je več kot odličen, saj je polovica učencev naše šole osvojila medalje. Tekmovalo je več kot 350 učencev.

Preberi celotno novico

Atletski troboj

Objavljeno: 22. maj 2018, od: Sašo Hladen
Atletski troboj

V četrtek 17. 5. 2018 je bilo v Ljutomeru medobčinsko prvenstvo v atletskem troboju. Z naše šole sta se tekmovanja udeležila Lan Legen in Niko Osterc. Tekmovalo je več kot trideset fantov rojenih leta 2007 ali mlajših. Tekmovali so v metu vortexa, teku na 60 metrov in skoku v daljino. Lan in Niko sta odlično tekmovala, saj je Niko Osterc osvojil drugo mesto in Lan Legen tretje mesto.

Preberi celotno novico

XII. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči

Objavljeno: 18. maj 2018, od: Sašo Hladen
XII. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči

Učenci šolske ekipe PP osnovne šole Veržej (Vito Golinar, Lea Marinič, Tiffany Pilhar, Tadej Raj, Maja Škraban, Aleks Zorman in Tjan Novak) so na regijskem preverjanju ekip prve pomoči pod mentorstvom Mateja Rožmana in Klavdije Petovar, dosegli 1. mesto in se udeležili 12. državnega preverjanja osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki je potekalo 12.5.2018 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli Rtič.

Iz pomurske regije so se učenci šolske ekipe PP osnovne šole Janka Ribiča in ostali člani krožka kot modeli udeležili preverjanja in skupaj z učenci šolskih ekip osnovne šole Križevci sodelovali tudi kot naši podporniki in navijači. Njihova mentorica PP Jasna Lampreht je poskrbela za čudovite fotografije, ostali sodelujoči pa za nepozabno doživetje.

Učenci in njihovi mentorji smo pridobili veliko praktičnega znanja, predvsem pa je bila izvrstna priložnost tudi za druženje.

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Preberi celotno novico

1. mesto na regijskem tekmovanju šolskih ekip prve pomoči

Objavljeno: 18. maj 2018, od: Sašo Hladen

Učenci šolske ekipe PP osnovne šole Veržej v sestavi Tadej Raj (vodja), Vito Golinar, Lea Marinič, Tiffany Pilhar, Maja Škraban, Aleks Zorman in Tjan Novak (rezerva) so se udeležili tekmovanja, ki ga je organiziral Rdeči križ Slovenije in sicer Območno združenje Gornja Radgona. Tekmovanje je potekalo v torek, 17.4. 2017,  na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni v sklopu III. Mednarodnega sodobnega zdravstva Medical. Svoje znanje so učenci najprej preizkusili na pisnih testih, ki so zajemali vprašanja iz prve pomoči in vprašanja iz organizacijske kulture Rdečega križa. Po teoretskem so se pomerili še v praktičnem znanju nudenja prve pomoči. Učencem za usvojeno 1. mesto iskreno čestitamo.

Preberi celotno novico

Zmaga na tekmovanju »Kaj veš o prometu?«

Objavljeno: 17. maj 2018, od: Sašo Hladen
Zmaga na tekmovanju »Kaj veš o prometu?«

Tekmovalci OŠ Veržej so se 17. 5. 2018 udeležili kvalifikacijskega tekmovanja »Kaj veš o prometu?« v organizaciji OŠ Cezanjevci. Že tradicionalno naši tekmovalci, izmed vseh tekmovalcev upravne enote Ljutomer, dosegajo odlične rezultate. Prvo mesto je dosegel Niko Kuzma, drugi je bil Nejc Brunec. Tjanu Novaku je pa zmanjkalo le nekaj točk, da bi se na zmagovalnih stopničkah pridružil našima tekmovalcema na prvih dveh mestih. Tudi ekipno so naši tekmovalci z prepričljivo dosegli prvo mesto. Niko Kuzma se je zaradi zmage kvalificiral na državno tekmovanje, ki bo naslednjo soboto, 26. 5. 2018, v Ljubljani. Iskrene čestitke!

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!                    Mentor: Sašo Hladen

Preberi celotno novico

Atletika

Objavljeno: 15. maj 2018, od: Sašo Hladen

V torek 8. 5. 2018 je bilo v Ljutomeru medobčinsko prvenstvo v atletiki. Z naše šole so se ga udeležili: Tjan Novak, Diana Šterman, Nejc Brunec, Leon Kadrija, Niko Kuzma, Živa Grantaša, Jure Jureš, Katja Poštrak, Tamara Svatina, Nuša Senčar, David Bajt, Brina Mernik, Maša Škrget, Jan Draksler, Rene Raj in Niko Osterc. Prvo mesto na medobčinskem prvenstvu so osvojili: Jan Draksler (met žogice 56 m), Jure Jureš (1000m, 3.13 min), Leon Kadrija (suvanje krogle, 11.25 m), Živa Grantaša (suvanje krogle, 7.66 m). Drugo mesto so osvojili: Diana Šterman (1000 m), Niko Osterc (600 m) in David Bajt (300 m). Tretje mesto so osvojili: Rene Raj (600 m), Brina Mernik (600 m), Tjan Novak (60 m) in Niko Kuzma (suvanje krogle). Vsi prvo in drugo uvrščeni na medobčinskem prvenstvu so se uvrstili na področno prvenstvo v Mursko Soboto.

Preberi celotno novico

Področni prvaki v mali odbojki

Objavljeno: 03. maj 2018, od: Sašo Hladen

V četrtek 26.4.2018 je bilo v Murski Soboti področno prvenstvo v mali odbojki za učence. Kot medobčinski prvaki so se tekmovanja udeležili tudi učenci naše šole. Igrali so: Nik Legen, Rene Raj, Nejc Klemenčič, Niko Osterc, Lan Legen, Patrik Sunko, Žiga Švab, Aljaž Tušak, Tjan Prelog in Peter Škrlec. V prvi tekmi so učenci naše šole premagali učence iz OŠ Beltinci z rezultatom 2:0. V drugi tekmi so naš nasprotnik bili učenci iz OŠ Radenci, katere so prav tako premagali z rezultatom 2:0. V zadnji tekmi so še premoč naših učencev z rezultatom 2:1 morali priznati učenci iz OŠ Murska Sobota 2. Tako so učenci naše šole osvojili prvo mesto in ponovno dokazali, da se najboljša odbojka pri mlajših učencih v Pomurju igra na OŠ Veržej. Preberi celotno novico

Plavanje

Objavljeno: 03. maj 2018, od: Sašo Hladen

V sredo 25.4.2018 je bilo v Radencih področno prvenstvo v plavanju. Z naše šole so se ga udeležili: Lara Svenšek, Nejc Klemenčič, Lan Legen in Niko Osterc. Vsi učenci so plavali 50 m prosto. Lara Svenšek in Nejc Klemenčič sta vsak v svoji kategoriji osvojila peto.

Medobčinski prvaki v mini nogometu

Objavljeno: 26. april 2018, od: Sašo Hladen

V torek 24.4.2018 je bilo v Stročji vasi medobčinsko prvenstvo za učence v mini nogometu. Za našo šolo so igrali: Niko Osterc, Lan Legen, Mark Kegelj, Jakob Klemenčič in Nino Vršič. Učenci naše šole so prvo tekmo igrali 0:0, z učenci iz OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera. V drugi tekmi so premagali učence iz Male Nedelje z rezultatom 1:0. V tretji tekmi so prav tako zmagali z rezultatom 1:0 proti učencem iz Stročje vasi. V zadnji tekmi so z rezultatom 2:0 premagali učence iz Cezanjevcev. Najboljša strelca naše šole sta bila Niko Osterc (2 gola) in Lan Legen (2 gola). Tako so učenci naše šole brez prejetega gola na medobčinskem prvenstvu osvojili prvo mesto.

Preberi celotno novico

Državno prvenstvo v krosu

Objavljeno: 24. april 2018, od: Sašo Hladen

V četrtek 19.4.2018 je bilo v Mariboru državno prvenstvo v krosu za osnovne in srednje šole. Z naše šole so se na državno prvenstvo v krosu uvrstili: Nik Osterc, Niko Osterc, Brina Mernik, Jure Jureš in Katja Poštrak. Vsi tekmovalci naše šole so se potrudili po svojih najboljših močeh in uspešno pritekli v cilj. Najvišje mesto pa je dosegel Niko Osterc, ki je v kategoriji petih razredov, na razdalji 1000 metrov osvojil dvanajsto mesto. Na krosu je tekmovalo več kot tisoč dvesto tekmovalcev. Preberi celotno novico

Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.