Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Veržej je ob koncu preteklega šolskega leta pridobila naziv Kulturna šola, ki ga podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti RS. To potrjuje, da se na naši šoli učenci lahko vključujejo v številne interesne dejavnosti s področja kulture, izvajamo projekte, ki so vezani na to tematiko in seveda pripravljamo številne prireditve, ki so namenjeni tudi širši javnosti.
V sredo, 7. 2. 2024, smo tako obeležili kulturni praznik – Prešernov dan – in sicer s komedijo Ljubezen boli. Besedilo je delo avtorja Luke Gluvića, zaigrali pa so člani interesne dejavnosti Gledališkega kluba, ki deluje na naši šoli. Interesno dejavnost obiskujejo učenci 8. a razreda. Skozi celo leto so pridno vadili – najprej so se morali naučiti tekst, nato so skušali spoznati značaj posameznega lika in mu vdahniti dušo.
V igri spoznamo Andreja, ki je zaljubljen v Klaro, ki hodi na isto šolo kot on. Da bi jo osvojil, ji napiše ljubezensko pismo – ker pa mu ne uspe, na skrivaj začne trenirati judo – s pomočjo svojega prijatelja Luka in njegovega strica Mirana. Klara namreč tudi trenira judo in je mislil, da jo bo osvojil na tak način. Vse to pa počne za hrbtom mame – ki, tako kot mame vsega sveta, seveda kmalu odkrije lumparije Andreja. Če Andrej na koncu osvoji Klaro, vam ne bomo izdali – v kolikor pa bi radi izvedeli, pa boste morali počakati na priložnost, ko si boste predstavo ogledali sami.
Kmalu! Vse informacije boste našli na naši spletni strani. Spremljajte nas!

Ivan Kuhar,
mentor Gledališkega kluba

Dostopnost