Skoči na glavno vsebino

Vrtec Veržej

www.vrtec-verzej.si

Vzgojni dom Veržej

www.vzgojni-zavod-verzej.si

Šola v naravi 5.a in 5.b

Učenci in učenke 5.a in 5.b so se od 10. do 14. junija udeležili šole v naravi na Koroškem na Libeliški Gori. Kljub slabemu, predvsem hladnemu vremenu smo lahko večino stvari opravili zunaj. Učenci so preplezali plezalno steno, se sami orientirali v gozdu in imeli priložnost najesti gozdnih borovnic do sitega. Raziskovali so mlako, pod lupami opazovali žuželke ter pekli kruhke na tabornem ognju. Peš so prehodili pot v Libeliče in si ogledali muzejske zbirke, pot nazaj v dom je bila kar zahtevna, vendar so zmogli. Najbolj zanimiva stvar je bila kostnica. Spoznavali so različne tipe ognjev in ognjišč, sami nabirali veje in zakurili ogenj z magnezijevimi palčkami ter na ognju spekli hrenovke. Preizkusili so se v lokostrelstvu, gradnji bivakov v gozdu ter spoznali osnove preživetja v naravi. V prostem času so učenci najraje igrali namizni tenis in nogomet. Zvečer pa so se zabavali v discu. Pred odhodom domov so spoznavali ptice in jih z daljnogledom opazovali v naravnem okolju ter preživeli učno uro v gozdu. Učenci so tekmovali v urejenosti sob in disciplini, tokrat je zmagala skupina deklet.

Plavalni tečaj za učence 3. razredov

V tednu od 10. do 14. junija je za učence tretjih razredov potekal plavalni tečaj v Biotermah Mala Nedelja. 13 učencev je vsako jutro nestrpno čakalo naša hišnika, ki sta nas cel teden varno vozila na tečaj. Učitelj plavanja Dadi je s svojo ekipo ponovno opravil odlično delo, saj so učenci v enem tednu zelo napredovali v tehnikah plavanja. Nekateri so se iz neplavalcev prelevili v odlične žabice, nekateri so dosegli še več. Stkala so se tudi nova prijateljstva s tretješolci iz sodelujoče šole.

Lidija Malek in Maja Bokan

Prvošolci končno obiskali novi vrtec

Čeprav so mnogi prvošolci bili prepričani, da bodo sami dočakali otvoritev vrtca kot vrteški otroci, so žal prej morali prestopiti šolski prag in postati šolarji. Kljub temu pa se otvoritve niso nič manj veselili, kot njihovi mlajši vrstniki. Danes pa je končno napočil dan, ko so bili prijazno povabljeni, da se malčkom pridružijo pri njihovi igri v čisto novih, svetlih in modernih igralnicah. Prvošolci so si ogledali prav vse igralnice in se v vsaki od njih poigrali z malčki. Največ časa pa so preživeli med najstarejšimi med njimi. Le-ti so jih tudi prijazno pogostili s prigrizki in jim razkazali vse skrite kotičke, kjer so pospravljene najrazličnejše in najzanimivejše igrače. Tako učenci kot tudi malčki so nadvse uživali v skupni igri in čas je minil mnogo prehitro. Za prijazen sprejem en velik hvala vsem vzgojiteljicam, še posebej pa Vzgojiteljicama Nini in Alenki. Prvošolci pravijo, da z veseljem še kdaj pridejo na obisk!
zapisala razredničarka Manuela Jaušovec

POGUM

ESS MIZŠ ZRSŠ POGUM

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. (VEČ-TUKAJ)

Urnik

(velja od 11. 3. 2024 dalje)

Prihajajoči dogodki

Izpostavljen video

Osnovna šola Veržej

Odjava malic

Kontakt

Tajništvo

02 587 16 54

Vodja šole 02 588 13 90
Socialna delavka
(zavod)
02 587 16 66
Psihologinja
(zavod)
030 357 227
Medicinski tehnik
(zavod)
02 620 32 04
Svetovalna delavka
(šola)
02 620 32 06
Računovodstvo 02 620 32 03
Računovodstvo
(obračun vrtca, malic)
02  620 32 02
Ekonom 02 620 32 05
Knjižnica 051 600 990
Kuhinja 031 399 592
Vrtec 051 600 980
Zavod dežurni 051 655 039

Izdelava spletne strani

Sašo Hladen

d

GLAVNI MENI

Dostopnost