Skoči na glavno vsebino

Obeleževanju dneva slovenske hrane z izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka se vsako leto pridružuje vedno več posameznikov, podjetij in drugih institucij. S tem se sporoča našim najmlajšim v državi, staršem, vzgojiteljem in predstavnikom države, da je zavedanje o lokalno pridelani hrani in poseganju po njej zelo pomembno z različnih vidikov, ter da je zajtrk zelo pomemben element zdravega načina življenja. Glavni namen vseslovenskega projekta je, da otroci že v vrtcu in šoli spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, ohranjanja čistega okolja v povezavi s pomenom zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja.

V okviru državnega projekta » Slovenski tradicionalni zajtrk« je 16.novembra 2018 potekal že dvanajsti medeni zajtrk v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah, tudi na OŠ Veržej. Otroci so imeli zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Učencem smo ponudili mleko s kmetije g. Saša Seršena iz Veržeja, med čebelarjev ČD Veržej, jabolka Sadjarstva Malus iz Veržeja, surovo maslo iz Pomurskih mlekarn ter rženi kruh iz Pekarne Krapec iz Veržeja.

Iskreno se zahvaljujemo sponzorjem, ki so brezplačno prispevali živila za zajtrk naših učencev.

Hvala tudi Čebelarski zvezi Slovenije, ki je tudi letos pripravila zgibanke za učence prve triade »Čebelica, moja prijateljica 12«, katere sestavni del je tudi kazalka za knjigo. Prav posebej pa smo se razveselili, da je bila med izbranimi šolami, ki so dobile kostum kranjske čebele tudi naša. Številne slovenske šole so letos prejele kostum kranjske čebele s ciljem osvestiti otroke, da je v Sloveniji doma KRANJSKA ČEBELA – SIVKA, ki ni rumena kot čebelica Maja iz risanke.

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Po tradicionalnem zajtrku so potekali dnevi dejavnosti. Ob 10.00 uri pa so se tudi naši učenci pridružili največjemu pevskemu zboru, ki je pel Slakovega Čebelarja.

Koordinatorica » Slovenskega tradicionalnega zajtrka 2018« Cvetka IVANČIČ

Dostopnost