Skoči na glavno vsebino

Tudi v tem šolskem letu je 18. novembra 2022 na OŠ Veržej potekal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega cilj je ozaveščati šolarje o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad in o pomenu lokalno pridelanih živil. Na omenjeno temo so učenci prisluhnili vsebinam preko šolskega radia.
Dan smo tradicionalno pričeli z zajtrkom, sestavljenega iz lokalno pridelanih živil; črnega kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Ob tem se iskreno zahvaljujemo donatorjem: kmetiji Saša Seršena iz Veržeja, Čebelarskemu društvu Veržej, sadjarstvu Malus iz Veržeja ter Mlinopek-u d.d.
Nadvse pomembno vlogo so imeli učenci čebelarskega krožka, ki so svoje znanje predajali vrstnikom. Čebelarski krožek deluje pod mentorstvom gospe Marije Balažič v sodelovanju s Čebelarskim društvom Veržej.
Na razredni stopnji se je na ta dan izvajal dan dejavnosti iz dveh vsebinskih delov: lokalno pridelana hrana in ljudsko izročilo. Iz drugega dela učnih delavnic, katerih osrednja tema je bila ljudsko izročilo, so učenci naučeno predstavili gostom FS Leščeček. Prav tako so se nam z bogato vsebino ljudskega izročila predstavili FS Leščeček. Med učenci je bilo zaznati plesno in sproščeno vzdušje, za kar se članom FS Leščeček iskreno zahvaljujemo.

Dostopnost