Skoči na glavno vsebino
Skozi vso šolsko leto so učenci tretjega razreda že nestrpno pričakovali teden plavalnega tečaja. Pričakovanje je bilo toliko večje, ker so nam termin zadnji trenutek nekoliko prestavili.

Poleg učencev 3.a razreda, so se plavalnega tečaja udeležili tudi učenci 3.b razreda, spremljali pa sva jih učiteljici Manuela Jaušovec in Jana Može. Plavalni tečaj smo pričeli v ponedeljek 12.junija, ko so učenci z nahrbtniki, polnimi obvezne plavalne opreme, torej brisač, kopalk in očal, že zgodaj zjutraj nestrpno pričakovali avtobus. Plavalni tečaj je trajal 5 dni in potekal v Biotermah Mala Nedelja pod okriljem plavalne šole Delfin. Tam so se učenci navajali na potapljanje glave pod vodno gladino, urili v gledanju pod vodo, izdihovanju zraka pod vodo, lebdenju na vodni površini, drsenju po vodni gladini, plavanju v pravilni tehniki s pripomočkom ali brez ter skakanju v vodo.

Učiteljici sva na učence zelo ponosni, saj so odlično sodelovali s plavalnimi vaditelji, dosledno upoštevali njihova navodila in se po najboljših močeh trudili biti najboljši. Vsi učenci so vidno napredovali od prvega do zadnjega dne tečaja, nekateri celo za debelih 5 stopenj.

Vsem učencem čestitam za odlične plavalne dosežke in verjamem, da bodo počitnice zaradi tega še bolj brezskrbne.

Dostopnost