Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, dragi učenci!

Počitnice se iztekajo in pred nami je novo šolsko leto. Verjamemo, da se ga tudi vi že zelo veselite, še posebej srečanja s svojimi sošolci in prijatelji. Novo šolsko leto prinaša tudi nove obveznosti in izzive. Prepričani smo, da jih bomo skupaj uspešno premagovali.

V torek, 1. septembra, bo naše uvodno srečanje potekalo nekoliko drugače, kot vsa leta doslej. Učenci se boste ob upoštevanju priporočil NIJZ- a zbrali v svoji matični učilnici, kjer vas bo pričakal razrednik ali razredničarka.

Učenci 2. in 3. razreda boste prišli v šolo ob 7.45. Učenci 2. razreda se boste zbrati v učilnici 2. razreda, učenci 3. razreda pa v učilnici 3. razreda.

Učenci 4. in 5. razreda boste pričeli s poukom ob 8.15. Učenci 4. razreda se boste zbrali v učilnici 4. razreda, učenci 5. razreda pa v učilnici 5. razreda.

Vsi ostali učenci, učenci od 6. do 9. razreda, boste s poukom pričeli ob 8.00. Učenci 6.a boste imeli matično učilnico v učilnici GEO, učenci 7.a v učilnici KEM/FIZ, učenci 8.a v učilnici ZGO, učenci 9.a pa v učilnici TJN.

Učenci b in c oddelkov boste dobili navodila kako bo potekal pouk in kje bodo vaše matične učilnice v ponedeljek popoldan pri svojih vzgojiteljih.

Prvo šolsko uro bo razredna ura, pri kateri se boste seznanili z vsemi potrebnimi informacijami za uspešen začetek šolskega leta. Nato bo sledil pouk po urniku in bo trajal do 11.30 (4. šolske ure).  Urnik bo objavljen na spletni strani šole.

Prvi šolski dan se boste lahko učenci od 1. do 5. razreda vključili že v podaljšano bivanje (do 15.40),  organizirana pa bo tudi šolska prehrana – malica in kosilo, od srede naprej bo organizirano tudi jutranje varstvo.

 

DRAGA PRVOŠOLKA, DRAGI PRVOŠOLEC!

VSE JE PRIPRAVLJENO ZA TVOJ PRIHOD V ŠOLO.
SKUPAJ S STARŠI SE NAM PRIDRUŽI V TOREK, 
1. SEPTEMBRA 2020, V UČILNICI 1. RAZREDA.

 

Spoštovani starši!

Veseli smo, da se bodo v torek, 1. septembra 2020, v šolske klopi vrnili vsi učenci. Šolske dejavnosti bodo potekale po tako imenovanem modelu B, kar pomeni, da bo za vse učence pouk potekal v šoli v skladu z veljavnim predmetnikom. Izvajal se bo torej obvezni in razširjeni program, vendar bodo še veljale določene usmeritve in priporočila NIJZ-a, ki jih bo potrebno upoštevati. Ker je povprečno dnevno število potrjenih primerov lokalnega prenosa v zadnjih sedmih (7) dneh v državi znašalo več kot 20, velja od ponedeljka, 31.8.2020 do nedelje, 6.9.2020 naslednje tedensko priporočilo:

OTROCI

ODRASLI

ŠOLSTVO: Osnovna šola.
Učenci v učilnicah ne uporabljajo mask.
V skupnih prostorih uporabo mask priporočajo.

Za vse nas pa bo prilagoditev in omejitev še več, saj se bo v začetku septembra pričela tudi težko pričakovana energetska sanacija šolske zgradbe in bomo izvajanje pouka morali prilagoditi tudi tem zahtevam. Načrtujemo, da bo pouk tudi med sanacijo potekal za vse učence v šolskih prostorih, o vseh drugih podrobnostih pa vas bodo razredniki seznanili na roditeljskem sestanku v mesecu septembru. Vabimo vas, da redno spremljate šolsko spletno stran, kjer bomo ažurno objavljali obvestila in priporočila pristojnega ministrstva oz. NIJZ ter ostale informacije.

Ker bo to za vse nas zahtevno obdobje, se vam že sedaj zahvaljujemo za veliko mero razumevanja in potrpežljivosti, vsem učenkam in učencem pa želimo, kljub vsem omejitvam in prilagoditvam, uspešno in zanimivo novo šolsko leto.

Vodstvo šole

Dostopnost