Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Zborovski BUM

MPZ OŠ Veržej, se je v torek 13. 6. 2017 udeležil največjega pevskega dogodka v Sloveniji. Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru – ZBOROVSKI BUM 2017 -. Zapelo je 5500 pevcev iz 180 osnovnih šol iz vse Slovenije.
Pevci smo se odpravili v Maribor iz šole že ob 10. uri. Pevski zbor smo spremljali učiteljica Marjana Rojnik in učitelja Matija Peruš in Zoran Repija. S prepevanjem in vajami smo začeli že ob 13. uri, kjer smo utrjevali težje deli pesmi. Z opernim orkestrom je bila generalka ob 15. uri in takrat je bilo že čutiti posebno energijo in napetost pred dogodkom.

Ob spremljavi opernega orkestra in solistov Opere Maribor smo prepevali svetovno znane odlomke iz oper. Častni pokrovitelj dogodka je bil slovenski predsednik Borut Pahor, ki se je izrecno za ta dogodek pripeljal direktno iz poti v tujini in sproščeno sodeloval tudi pri petju znanih melodij …

Točno ob 17. uri je na stadion prikorakal predsednik in dobil zelo buren, glasen aplavz. Po zelo ubrani in mogočno zapeti himni so se v nekaj besedah zvrstili tudi govori. Nato se je začel program, ki so se ga zbori morali naučiti v zadnjih štirih mesecih. Pevci so zelo lepo in ubrano peli tudi zelo zahtevne pesmi. Na polovici programa sta kot gosta nastopila zmagovalca zadnje sezone šova Slovenija ima talent WILDART (Timotej Willewaldt in Lenart Prek). Nadaljevali smo s programom in zaključili dogodek ob 18. uri.

Domov smo se vrnili ob 19. uri – izčrpani in utrujeni – kot da bi celi dan v Ljudskem vrtu igrali nogomet in ne prepevali.

Celoten dogodek  je bil predvajan v živo na radiu Slovenija. Posnetek celotnega koncerta pa bo predvajan na RTV SLO1 25. 6. 2017 v popoldanskem programu.

Objavljeno: 15. junij 2017, od: Sašo Hladen
Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.