Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Erasmus+

Od 13. do 20. septembra 2015 sta se Staš Rudolf, kot koordinator projekta Erasmus+ in vodja šole Marija Ferenc, udeležila prvega projektnega obiska na Danskem. Partnerska šola na Danskem se imenuje Sølgården in se nahaja v majhnem mestecu Tarm. Je šola na kateri lahko učenci opravijo neobvezen deseti razred “osnovne šole” in ima obliko internatske šole. Tam učenci pridobijo prepotrebne življenjske izkušnje.
Na prvem sestanku, ki je bil namenjen učiteljem, smo uskladili časovni plan projekta za prvo leto. Ob tem smo bili učitelji deležni predavanj na temo različnih učnih metod. Spoznali smo učni metodi “Dunn&Dunn” in “Cooperative learning”. Te metode bomo preizkusili tudi na naši šoli. Učitelji gostujočih šol smo se preizkusili tudi kot učitelji na gostiteljski šoli, kjer smo učili dva razreda po dve uri na poljubno temo. Midva sva izbrala GEOGRAFIJO in predstavila Slovenijo in njene pokrajine. 
Preostali čas je bil namenjen ogledu turističnih in zgodovinskih znamenitosti v regiji. Obisk je bil zelo uspešen, stkale so se prijateljske vezi in vsi se veselimo ponovnega snidenja na Siciliji, aprila 2016. Takrat skupaj z učenci.

Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Hitri kontakt

Vaš e-naslov (obvezno)

Vaše sporočilo oz. vprašanje

Zaradi preprečevanja zlorab, prosim prepiši captcha v spodnji okvir:

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.