Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Učenci osnovne šole Veržej razstavljali v Šoštanju

Kakor pretekla leta so tudi v letošnjem šolskem letu učenci predmetne stopnje in učenci razredne stopnje ter podaljšanega bivanja naše šole sodelovali na državnem likovnem natečaju Likovni svet otrok 2018.
V tokratnem, jubilejnem 50. letu tega likovnega natečaja je bila njegova tema »Dinamika likovnega ritma«. Kot je bilo zapisano na razpisu natečaja, je ritem del življenja, ki ga srečamo na vsakem koraku, na primer v bitju srca, v izmenjavi letnih časov, noči in dneva, svetlobi in temi. Lahko bi našteli ogromno primerov ritma. 50. obletnica natečaja pa je lep primer enakomernega ponavljanja – ritma ustvarjalne svobode, v kateri ima vsak učenec priložnost, da razvije lastne potenciale. 
Kakor je zapisala strokovna komisija letošnjega natečaja, njeno delo tako kot vsako leto doslej tudi letos, ni bilo enostavno. Likovni izdelki so edinstveno izpolnjevali kriterije, ki so bili postavljeni kot merilo pri izboru: domiselna in izvirna izpoved v likovnem motivu, izbor in izvedba likovne tehnike ter splošna zanimivost in kakovost likovnega izdelka. Na natečaj je prispelo preko 2700 likovnih del predšolskih in osnovnošolskih otrok iz 98 vrtcev, šol in drugih zavodov. Strokovna komisija je za razstavo izbrala 387 likovnih del z vseh področij likovnega ustvarjanja (risanje, slikanje, grafika, plastično in prostorsko oblikovanje). Za omenjeno razstavo pa je bilo izbranih kar 20 likovnih del učencev Osnovne šole Veržej. Bronasta priznanja prejmejo učenci 2. razreda: Alina Meznarič, Kai Legen, Larisa Vozlič, Matjaž Maučec, Tia Kukolj in Zoja Špari (mentorica Ksenija Seršen), učenci kombiniranega 3./4. razreda: Pia Šur, Samo Rudolf in Vanesa Cimerman (mentorica Klavdija Krajnc), učenec 1. razreda Aleksander Sunko (OPB, mentorica Mateja Šumenjak), učenci predmetne stopnje: Diana Šterman (9. r), Jožef Ivančič (9. r), Maša Škrget (7. r), Niko Kuzma (8. r), Nuša Senčar (7. r), Peter Škrlec (7. r), Tiffany Pilhar (9. r), Timo Kosi (9. r) in Živa Grantaša (8. r), mentor Marijan Šadl. Učenka Vanesa Cimerman je razstavljala tudi v okviru OPB pod mentorstvom Cveke Puhar, likovno delo učenca Tima Kosija pa je bilo izbrano in objavljeno tudi v katalogu letošnjega likovnega natečaja.

Ksenija Seršen

Objavljeno: 08. junij 2018, od: Sašo Hladen
Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.