Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Noč branja 2018

V ponedeljek, 23.4.2018, so se ob 15. uri zbrali v šoli učenci 7. razreda. Kot nadgradnjo projekta Rastem s knjigo smo na šoli izvedli projekt NOČ BRANJA. Noč smo organizirali kot debatni krožek. Brali smo odlomke iz del Ivana Cankarja, ki smo mu letos posvetili ta projekt. Po branju smo se razdelili v dve skupini in debatirali o prebranih vsebinah. Zanimala so nas tudi področja, ki se širše dotikajo najstnikov v tem obdobju: slaba vest, nezaupanje do staršev in obratno, revščina, odhod od doma zaradi šolanja. Nekatere teme si najstniki težko predstavljajo, saj se niso srečali z njimi (revščina, pomanjkanje hrane). Debato smo navezali tudi na učence v našem vzgojnem domu, kjer so zbrani učenci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Le-ti se srečajo z veliko problemi v družini in šoli preden pridejo k nam. Debata je bila zanimiva in poučna hkrati. Skušali smo se vživeti v Cankarjev čas, a nam je bilo težko. So se pa učenci zamislili nad takratnim načinom avtorjevega življenja.
Za zaključek je vsaka skupina oblikovala plakat, kjer so učenci izrazili svoje poglede na prebrane vsebine. Plakat visi na hodniku pred knjižnico.

mentorici Zalika Horvat in Sonja Hanžekovič

Objavljeno: 23. april 2018, od: Sašo Hladen
Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.