Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Mednarodna humanitarna akcija in 19. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije

V OŠ Veržej, Enota Dom je 24. novembra pod okriljem Sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije potekala mednarodna humanitarna akcija in hkrati tudi 19. tekmovanje slikopleskarjev Slovenije.
Dela in tekmovanje je potekalo v štirih bivalnih enotah. 91 slikopleskarjev, poleg slovenskih, tudi madžarski, avstrijski, slovaški in hraški, so prepleskali skupinske prostore in sobe otrok v štirih bivalnih enotah in obnovili lesene površine v sobah otrok ter stopniščne ograje.

Pobarvali so podboje in vrata v skupinah, obrobe postelj, zidne obloge in police po sobah otrok ter ograje na stopniščih v skupinah.

akcijaPriprave na to akcijo in tekmovanje so potekale že cel mesec ob pomoči izvajalcev iz Območnih obrtnih zbornic iz Pomurja. Še posebej se zahvaljujemo OOZ Ljutomer, ki je opravila večino pripravljalnih del.

Zjutraj so najprej začeli z zaščito tal, podbojev in okenskih okvirjev. Potem so morali obdelati razpoke, zbrusiti površine ter obdelati lesene obloge. Po barvni študiji JUB-ovih arhitektov je sledila priprava ustreznih odtenkov barv in dela so se lahko začela. Po končanju del okrog 17. ure so za seboj še počistili.

V času akcije so tudi otroci sodelovali pri različnih dejavnostih. Poleg tega so lahko spoznali dejavnosti slikopleskarstva in poklic slikopleskarja ter se preizkusili v slikopleskarskih veščinah. Izkazalo se je, da imajo nekateri otroci žilico za to delo. Sponzorji so enemu ponudili tudi štipendijo za šolanje.

Delo tekmovalcev je cel dan ocenjevala komisija, ki bo zmagovalce razglasila na večerji, ki je celodnevnemu delu sledila v bližnjih Temah Banovci. Direktor družbe JUB, Željko Kovačević, je povedal, da so za prenovo 2300 m² zidnih ter 450 m² lesenih in kovinskih površin zagotovili 800 litrov barv družine JUPOL in premaz iz družine JUBIN. Akcijo so podprla tudi podjetja Žima, tesa tape in Saint Gobain – Rigips, ki so prispevali vse potrebne druge pripomočke (valjčke, čopiče, zaščitne foljije in papir, zaščitne lepilne trakove), Abctour pa je poskrbela za prevoz tujih udeležencev.

Otroci se že zelo veselijo novih barv, ki bodo pripomogle k boljšemu počutju v naših prostorih. Vsi skupaj se veselimo, da so se v tej akciji odločili, da bodo prenovili Enoto dom v OŠ Veržej in s tem predvsem razveselili naše otroke, ki bodo zdaj imeli barvit drugi dom, ki ga otroci in vzgojitelji skupaj ustvarjamo daleč od njihovih družin in domov.

Več lahko preberete tudi na spletni strani Obrtne zbornice Slovenije s klikom

-> Vabilo na humanitarno akcijo ter tekmovanje

-> Članek o humanitarni akciji s tekmovanjem

Sponzor in donatorji, ki so prispevali v humanitarni akciji ter tekmovanju:

donatorji

Objavljeno: 20. november 2017, od: Sašo Hladen
Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.