Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Jan Lorenčič, zlati olimpijec v geografiji!

Jan Lorenčič, učenec 9.a razreda, se je uvrstil med osem najboljših mladih geografov vseh osnovnih šol v Sloveniji in zraven prisluženega zlatega priznanja na državnem tekmovanju iz geografije, sodeloval tudi na geografski olimpijadi – BIGEO 3, ki je imela mednarodne razsežnosti.

Ta je letos od 25. junija do 1. julija potekala v Sloveniji, v Rušah. BIGEO olimpijada na kateri sodelujejo nekatere države jugovzhodne Evrope je potekala tretjič. Letos so se v geografskem znanju s Slovenijo pomerile Turčija, Romunija, Bosna in Hercegovina ter Srbija. Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in je bilo razdeljeno na srednješolski in osnovnošolski tabor. 64 učencev iz petih držav je svoje znanje geografije izkazovalo in poglabljalo na različne načine, saj so poleg tekmovanja in priprav, bili organizirani tudi celodnevni izleti, kjer so se družili in skupaj raziskovali naravne in kulturne znamenitosti Slovenije.

Jan se je odlično odrezal na vseh treh preizkusih znanja, tako dosegel več kot štiri petine točk in osvojil zlato medaljo. Iskrene čestitke!

2

Objavljeno: 30. junij 2017, od: Sašo Hladen
Podatki in slike na spletni strani so izključna last OŠ Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 588 13 90 (šola)
e-pošta: info@os-verzej.si in os-verzej.ms@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.os-verzej.si/

Telefonska številka za odjavo malic:
031 300 685

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.